2016 tulevat FPS-pelit

by Mr. Ezekiel Rempel MD

Peliteollisuudesta voidaan sanoa varmasti ainakin se, että vuosi vuoden jälkeen markkinoille virtaa sadoittain FPS–pelejä. Mutta mitkä tulevan vuoden julkaisuista ovat pelaamisen arvoisia? Tästä löytyy muutama loistava esimerkki, mutta niitä on todella paljon enemmän.

Doom

Uudesta Doom–pelistä ei voi sanoa muuta kuin “vihdoin viimein”. Tämän kulttiklassikon todella pitkään odotettu jatko-osa on vihdoin täällä. Yksinpelimuoto tulee varmasti sammuttamaan innokkaimmankin demoninmetsästäjän verenhimon. Doom tulee joko olemaan veret seisauttavan jännittävä, todella vauhdin täyteinen ammuskelupeli tai täysi floppi. Puoleen tai toiseen Doom ei varmasti tulee jättämään ketään kylmäksi.

Overwatch

Pelistudio Blizzardin ensimmäinen FPS–peli Overwatch on huippusuositun luojansa ansiosta vuoden 2016 odotetuimpia pelejä. Pelin odotetaan rikkovan FPS- ja MOBA–genrejen rajoja. Pelissä yhdistyy kieli poskessa animaatio vauhdikkaaseen ammuntapeliin, jota pelataan kahdessa vastakkaisessa joukkueessa. Pelissä pelattavat hahmot ovat tuttuja Blizzardin luomasta mytologiasta ja sen odotetaan tuovan yhteen kovan luokan FPS–harrastajat Blizzardin perinteisen fanipohjan kanssa.

Far Cry Primal

Far Cry -pelit ovat olleet aina oman luokkansa FPS–pelejä. Rohkeasti genren rajoja koettelevan sarjan pelit ovat tarjonneet menneissä osissa sci-fi-henkistä toimintaa viidakkoon kätketyssä laboratoriossa sekä todella pitkälle viedyn pelihahmon ja peliympäristön välisen interaktion. Sarjan uusin peli yllättää taas, sillä genreen poiketen peli sijoittuu esihistorialliseen aikaan. Paljoa muuta ei pelistä vielä tiedetä, mutta jos olet koskaan haaveilut vihollisheimon jäsenen jahtaamisesta keihäällä vuonna 10,000 eaa., tämä peli on juuri sinulle.