Kaikkien aikojen suosituimmat tietokonepelit

by mijam

Tietokonepelistä tulee suosittu, jos se onnistuu kokoamaan juuri ne ainekset, joita pelaajat kaipaavat. Näissä kaikkien aikojen suosituimmissa tietokonepeleleissä yhdistyvät hyvä pelimekaniikka ja innovatiivisuus. Pelit olivat aikaansa edellä ja ovat vielä tänäkin päivänä oman lajityyppinsä klassikoita.

Grand Theft Auto sarjan kaikki pelit ovat vertaansa vailla, mutta Grand Theft Auto: San Andreas on yksi kaikista suosituimmista pelisarjan peleistä. Vuonna 2004 julkaistu peli seuraa päähenkilö Carl “CJ” Johnsonin tarinaa, kun hän yrittää selvittää äitinsä murhaa, mutta useimmat pelaajat varmaankin tekevät pelissä kaikkea muuta kuin päätehtäviä. Missä muussa pelissä voit paeta poliiseja karkuun – polkupyörällä?

Elämäsimulaatio The Sims oli aikansa suurin pelisensaatio, mutta sen vuonna 2004 julkaistu jatko-osa The Sims 2 teki pelisarjasta todellisen klassikon. Peliin julkaistiin monta vuotta lisäosia, jotka lisäsivät peliin uusia toimintoja – kuten mahdollisuuden hankkia lemmikki. The Sims 2 on kuin virtuaalinen nukkekoti, jossa voit tehdä uhriesi elämällä mitä ikinä haluat.

Vuoden 2012 Diablo III on hack n slash pelityypin parhaimmistoa. Se teki moninpelistä yksinkertaista ja loottauksesta vaivan arvoista. Sen huutokauppahuoneet, jotka yhdistävät oikean rahan ja pelirahan olivat aikansa puheenaihe. Uudelleenpelattavuutensa ja sosiaalisten aspektien vuoksi se onkin yksi kaikkien aikojen myydyimpiä tietokonepelejä.

Mojangin Minecraftista tuli yllätyshitti jo ennen julkaisupäivää. Sen alfaversio julkaistiin vuonna 2008 ja kokoversio vasta vuonna 2011. Ruotsalaisen Notchin kehittämä peli on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas ja uskomattoman koukuttava peli. Peli ei anna sinulle valmista käsikirjoitusta, jota seurata. Minecraft on kuin legomaailma aikuisille, voit rakentaa mitä haluat, tai olla rakentamatta ja vain seikkailla loppumattomassa maastossa ja luolastoissa. Peliä päivitettään edelleen säännöllisin väliajoin, eli uusia pelaajia saapuu sen pariin vielä kauan aikaa.

Vuoden 1999 Simcity 3000 on strategiapelien helmi. Kaupungin rakentaminen ja ylläpitäminen pelin teemana ei ehkä ensikuulemalla kuulostaisi niin hauskalta, mutta Simcity-sarja on ollut pelaajien suuressa suosiossa jo 90-luvulta alkaen. Simcity 3000 teki pelistä paljon kauniimman ja syvemmän ja onnistui siten tekemään rakentamisesta vieläkin viihdyttävämpää.

Puhuttaessa suosituista tietokonepeleistä ei voi olla mainitsematta vuonna 2004 julkaistua World of Warcarftia. World of Warcraft on edelleen maailman suosituin massiivinen monen pelaajan peli, ja on koukuttanut monta pelaajaa tietokoneen ääreen. Moni tänään aikuinen on kasvanut World of Warcraftin ääressä ja pelin löytää edelleen moni uuden sukupolven pelaaja, ja sillä onkin suuri vaikutus päivän pelaajakulttuuriin.